Fotoprint materialen

Op Fotodecoratie.nl kies je een foto dat je aanspreekt als muurdecoratie. Vervolgens kun je op de pagina van de betreffende foto je muurdecoratie samenstellen. Selecteer je favoriete materiaal en kies vervolgens het gewenste formaat. Hierna wordt de prijs getoond en kan het fotoproduct besteld worden.

Maar hoe zien de materialen eruit? Wat voor uitstraling en eigenschappen hebben ze? Hieronder vind je een omschrijving van de materialen en per materiaal kun je doorklikken naar meer informatie.

Foto op hout

Foto op hout

Hout is vanzelfsprekend een natuurproduct. Het past dan ook erg goed bij de soort foto’s die ik maak en hier besteld kunnen worden. Er zijn voor het afdrukken op hout vaak meerdere houtsoorten beschikbaar. Ik heb gekozen voor een houtsoort dat uit één stuk bestaat. Berkenplex hout is een plaatmateriaal waar meerdere foto’s op afgedrukt worden. Wanneer de plaat is voorzien van fotoprints wordt deze naar de frees-tafel gebracht. De frees zaagt de prints uit het berkenplex hout en hierna wordt de houtprint netjes afgewerkt.

Meer informatie over foto’s op hout.

Foto op plexiglas

Foto op plexiglas

Plexiglas is een fantastisch product voor fotoprints. Het plexiglas geeft een mooi subtiel diepte-effect aan de foto. De foto wordt op de achterzijde afgedrukt en ingesloten met een speciale block-out folie. Dit is een witte folie welke de witte en lichte delen van de foto aanvult. De print zelf wordt hierdoor ook extra beschermd. Op een plexiglas plaat worden meerdere foto’s afgedrukt. Als de printer zijn werk erop zit wordt de plaat naar de frees-tafel gebracht. De frees zaagt de fotoprints uit de plaat weg en hierna kan het product netjes worden afgewerkt.

Meer informatie over foto’s op plexiglas.

Foto op aluminium

Aluminium is een robuust en strak materiaal voor fotoafdrukken. Het soort aluminium dat we gebruiken wordt ook wel dibond genoemd. Het aluminium is voorzien van een witte toplaag waarover de foto’s worden geprint. Een foto op aluminium staat in vrijwel ieder interieur erg mooi. Het heeft een moderne uitstraling en foto’s zijn ontzettend scherp en gedetailleerd afgedrukt. Een aluminium plaat wordt eerst voorzien van meerdere fotoprints en vervolgens naar de frees-tafel gebracht. De frees zaagt de verschillende fotoprints uit het materiaal. Hierna worden de fotoprints netjes afgewerkt en je muurdecoratie is klaar voor verzending.

Meer informatie over foto’s op aluminium.

Foto op Textielposter - Keuken

Foto op textielposter

De textielposter is een prachtig fotoproduct met evenzo unieke uitstraling. Textielposters lijken sterk op de schoolposters van vroeger waar vaak vogels en andere flora of fauna thema’s op stonden afgebeeld. Dit fotoproduct is samengesteld uit luxe linnendoek en FSC gekeurde latten die het doek boven en onder vastklemmen. Met een koord aan de bovenzijde kan de textielposter makkelijk worden opgehangen. Foto’s worden op zeer hoge kwaliteit afgedrukt op het linnendoek. De details in de foto zijn haarscherp en de kleuren worden natuurgetrouw overgebracht.

Meer informatie over foto’s op textielposter.

Foto op canvas - Vooraanzicht volledig

Foto op canvas

Foto’s op canvas zijn waarschijnlijk de eerste échte muurdecoraties die eenvoudig besteld konden worden voor thuis. Het is een traditioneel fotoproduct dat allesbehalve zijn glans heeft verloren. Canvas is nog steeds met recht een zeer mooi en populair muurdecoratie. Wanneer je een foto op canvas besteld krijg je een topkwaliteit linnendoek in huis. Het betreft een artistic fine-art zijdeglans canvas waarop foto’s worden afgedrukt. Met de eigenschappen van dit canvasdoek wordt de uitstraling van échte reproducties en originele schilderijen gegarandeerd.

Meer informatie over foto’s op canvas.