Bloeiende tulpenvelden fotograferen

Bloeiende tulpen - macrofoto

De bloeiende bollen- en tulpenvelden van Nederland zijn wereldwijd bekend. Prachtige bloemen staan in strakke rijen naast elkaar. Het geeft een geweldig gezicht. Het biedt ook ontzettend veel fotografie mogelijkheden. Je weet dat de velden in bloei beginnen te komen zodra de eerste ‘bollenfoto’s’ zich op Instagram aandienen.

Verder lezen Bloeiende tulpenvelden fotograferen

Wat is macrofotografie? Start nu met 20 tips

Tropische vlinder in Wildlands

Wil je beginnen met macrofoto’s maken? Macrofotografie is een erg leuke en uitdagende vorm van fotografie. In dit artikel neem ik je mee naar de vraag: wat is macrofotografie? Welke materialen kun je bij macrofotografie gebruiken? Ik geef diverse tips en kennis uit eigen ervaringen mee. Wil je ook beginnen met macrofoto’s maken? Lees dan snel verder.

Verder lezen Wat is macrofotografie? Start nu met 20 tips

Lente: 25 tips om de lente te fotograferen

Witte krokussen

Met de lente gaat de temperatuur omhoog, het wordt langer licht en de natuur ontwaakt. De lange winter zit erop en we kunnen weer gaan nadenken over wat we willen fotograferen in de lente. En eerlijk gezegd valt er gigantisch veel te fotograferen in de lente. In dit artikel lees je over typische lente onderwerpen en hoe je deze het beste kunt fotograferen.

Verder lezen Lente: 25 tips om de lente te fotograferen

Winter: 6 tips om de winter te fotograferen

Roodborstje in de Sneeuw 001

Winter, een mooi seizoen voor bijzondere winterfoto’s. Maar een échte winter zoals ik deze van vroeger ken hebben we al heel lang niet meer gezien (?!). Vroeger toen ik nog een kleine jongen was, heb ik bijzondere winters gekend. Extreme ijsschotsen die boven op elkaar schoven aan het strand van Workum. Op de schaats over de meren van Friesland naar school.

Verder lezen Winter: 6 tips om de winter te fotograferen

Bokeh: 7 tips voor een mooi bokeh effect

Dauwdruppel ochtendzon

Het is een veelbesproken term en je ziet het effect in vele foto’s terug. Het bokeh effect . Foto’s maken met bokeh effect is eigenlijk niet zo moeilijk. Mooie foto’s maken met het bokeh effect is lastig. Wil je ook mooie foto’s maken met het bokeh effect? Ik leg je uit wat de term betekent en hoe je deze ook zelf kunt maken.

Verder lezen Bokeh: 7 tips voor een mooi bokeh effect

Herfst: 20 tips om de herfst te fotograferen

Gekleurd herfstblad

Ik kan enorm genieten van de zomerperiode; Prachtige gouden uurtjes, dieren in de wei, gave beach-shoots of prachtige portretfoto’s maken tussen de bloemenvelden. Maar ook de herfst geeft mooie mogelijkheden voor fotografie. De herfst is een échte overgangsperiode met andere weersinvloeden en totaal nieuwe natuurverschijningen.

Verder lezen Herfst: 20 tips om de herfst te fotograferen