Lente: 25 tips om de lente te fotograferen

Bloesem

Met de lente gaat de temperatuur omhoog, het wordt langer licht en de natuur ontwaakt. De lange winter zit erop en we kunnen weer gaan nadenken over wat we willen fotograferen in de lente. En eerlijk gezegd valt er gigantisch veel te fotograferen in de lente. In dit artikel lees je over typische lente onderwerpen en hoe je deze het beste kunt fotograferen.

Verder lezen Lente: 25 tips om de lente te fotograferen

De lente vroeg van start

Krokussen 003

Een wonderlijke gewaarwording. Stonden we de ene week nog diep in de sneeuw en konden we op natuurijs schaatsen. Sta je nog geen week later in lente-achtig weer korte broek foto’s te maken van prachtig opkomende krokussen en bijtjes. Voor het maken van foto’s is dit natuurlijk allemaal fantastisch. Ik heb nog nooit in zo een kort tijdsbestek zulke verschillende foto’s kunnen maken.

Verder lezen De lente vroeg van start

Winter 2021 – Sneeuw en schaatsen

Schotse Hooglander in de sneeuw

Wie had dit durven dromen. Niet alleen een enorme hoeveelheid sneeuw was er gevallen, we konden sinds jaren weer op écht natuurijs schaatsen. Wat hebben we fantastische winterdagen beleefd in deze maand! Een geweldige en welkome afleiding van alle narigheden rondom corona. Naast het sneeuwballen gooien en sleeën was dit natuurlijk ook een walhalla voor de fotograaf.

Verder lezen Winter 2021 – Sneeuw en schaatsen

Winter: 6 tips om de winter te fotograferen

Roodborstje in de Sneeuw 001

Winter, een mooi seizoen voor bijzondere winterfoto’s. Maar een échte winter zoals ik deze van vroeger ken hebben we al heel lang niet meer gezien (?!). Vroeger toen ik nog een kleine jongen was, heb ik bijzondere winters gekend. Extreme ijsschotsen die boven op elkaar schoven aan het strand van Workum. Op de schaats over de meren van Friesland naar school.

Verder lezen Winter: 6 tips om de winter te fotograferen

Bestel de mooiste natuurfoto’s

Dauwdruppel in de ochtendzon

Als fotograaf maak ik niet alleen foto’s van personen of bedrijven, ook ben ik veel in de natuur te vinden met mijn camera. Het maken van natuurfoto’s vind ik een fijne en ontspannende bezigheid. De onderwerpen zijn divers en de weersinvloeden maken ieder moment uniek. En dat maakt het fotograferen dan ook zo ontzettend leuk, geen moment is hetzelfde.

Verder lezen Bestel de mooiste natuurfoto’s

Bokeh: 7 tips voor een mooi bokeh effect

Zonsondergang achter witte bloemen

Het is een veelbesproken term en je ziet het effect in vele foto’s terug. Het bokeh effect . Foto’s maken met bokeh effect is eigenlijk niet zo moeilijk. Mooie foto’s maken met het bokeh effect is lastig. Wil je ook mooie foto’s maken met het bokeh effect? Ik leg je uit wat de term betekent en hoe je deze ook zelf kunt maken.

Verder lezen Bokeh: 7 tips voor een mooi bokeh effect

Herfst: 20 tips om de herfst te fotograferen

Gekleurd herfstblad

Ik kan enorm genieten van de zomerperiode; Prachtige gouden uurtjes, dieren in de wei, gave beach-shoots of prachtige portretfoto’s maken tussen de bloemenvelden. Maar ook de herfst geeft mooie mogelijkheden voor fotografie. De herfst is een échte overgangsperiode met andere weersinvloeden en totaal nieuwe natuurverschijningen.

Verder lezen Herfst: 20 tips om de herfst te fotograferen