Bloeiende tulpenvelden fotograferen

Bloeiende tulpen - macrofoto

De bloeiende bollen- en tulpenvelden van Nederland zijn wereldwijd bekend. Prachtige bloemen staan in strakke rijen naast elkaar. Het geeft een geweldig gezicht. Het biedt ook ontzettend veel fotografie mogelijkheden. Je weet dat de velden in bloei beginnen te komen zodra de eerste ‘bollenfoto’s’ zich op Instagram aandienen.

Verder lezen Bloeiende tulpenvelden fotograferen

Wat is macrofotografie? Start nu met 20 tips

Tropische vlinder in Wildlands

Wil je beginnen met macrofoto’s maken? Macrofotografie is een erg leuke en uitdagende vorm van fotografie. In dit artikel neem ik je mee naar de vraag: wat is macrofotografie? Welke materialen kun je bij macrofotografie gebruiken? Ik geef diverse tips en kennis uit eigen ervaringen mee. Wil je ook beginnen met macrofoto’s maken? Lees dan snel verder.

Verder lezen Wat is macrofotografie? Start nu met 20 tips

Bestel aluminium tuindecoratie

Aluminium tuindecoratie schutting

De winter is een mooie periode, zeker afgelopen winter. Lang moesten we wachten, maar eindelijk konden we weer eens op écht natuurijs schaatsen. Maar tegelijkertijd kijken we ook weer uit naar de lenteperiode. Dat de dagen weer langer licht worden en de temperatuur aangenamer. We verplaatsen ons weer meer van binnen naar buiten. De tuin wordt weer netjes gemaakt.

Verder lezen Bestel aluminium tuindecoratie

Mooie natuurfoto (gratis) downloaden?

Download mooie natuurfoto

Ben je op zoek naar een mooie natuurfoto? Eentje die je gratis mag gebruiken? Op Fotodecoratie vind je ieder maand een nieuwe natuurfoto! Deze kun je gratis downloaden en gebruiken voor privé doeleinden. Deze maand kun je een natuurfoto van een ‘wildebloem’ downloaden. De foto is in liggend formaat en heeft de hoogste resolutie.

Verder lezen Mooie natuurfoto (gratis) downloaden?

Lente: 25 tips om de lente te fotograferen

Witte krokussen

Met de lente gaat de temperatuur omhoog, het wordt langer licht en de natuur ontwaakt. De lange winter zit erop en we kunnen weer gaan nadenken over wat we willen fotograferen in de lente. En eerlijk gezegd valt er gigantisch veel te fotograferen in de lente. In dit artikel lees je over typische lente onderwerpen en hoe je deze het beste kunt fotograferen.

Verder lezen Lente: 25 tips om de lente te fotograferen

De lente vroeg van start

Krokussen 003

Een wonderlijke gewaarwording. Stonden we de ene week nog diep in de sneeuw en konden we op natuurijs schaatsen. Sta je nog geen week later in de korte broek foto’s te maken van prachtig opkomende krokussen en bijtjes. Voor het maken van foto’s is dit natuurlijk allemaal fantastisch. Ik heb nog nooit in zo een kort tijdsbestek zulke verschillende foto’s kunnen maken.

Verder lezen De lente vroeg van start

Winter 2021 – Sneeuw en schaatsen

Schotse Hooglander in de sneeuw

Wie had dit durven dromen. Niet alleen een enorme hoeveelheid sneeuw was er gevallen, we konden sinds jaren weer op écht natuurijs schaatsen. Wat hebben we fantastische winterdagen beleefd in deze maand! Een geweldige en welkome afleiding van alle narigheden rondom corona. Naast het sneeuwballen gooien en sleeën was dit natuurlijk ook een walhalla voor de fotograaf.

Verder lezen Winter 2021 – Sneeuw en schaatsen

Winter: 6 tips om de winter te fotograferen

Roodborstje in de Sneeuw 001

Winter, een mooi seizoen voor bijzondere winterfoto’s. Maar een échte winter zoals ik deze van vroeger ken hebben we al heel lang niet meer gezien (?!). Vroeger toen ik nog een kleine jongen was, heb ik bijzondere winters gekend. Extreme ijsschotsen die boven op elkaar schoven aan het strand van Workum. Op de schaats over de meren van Friesland naar school.

Verder lezen Winter: 6 tips om de winter te fotograferen